miércoles, 1 de abril de 2009

INTERCANVI AMB LYCÉE SIDOINE APOLLINAIRE DE CLERMONT-FERRAND

Un grup d’alumnes i professors de l’Institut estem participant en un intercanvi amb el Lycée Sidoine Apollinaire de Clermont Ferrand (Auvergne – França). Es tracta d’un centre de batxillerat i formació profesional amb alguns estudis semblants als que s’imparteixen al nostre institut, especialmente en les famílies d’Administració i Comerç. La idea és establir una col.laboració entre els dos centres de cara a implantar futurs programes europeus (Erasmus,…).

Des des del dia 10 al 14 de Març ens han visitat 17 alumnes i 3 professors/es, que han estat acollides a cases d’altres alumnes i professors del nostre Centre. Al llarg de la seua estada a València s’han fet diverses activitats: han pogut conéixer el nostre Institut, hem visitat l’Albufera de València (passeig en barca inclòs), hem anat al MuVIM a veure l’exposició “L’aventura del pensament”, hem visitat la fábrica de porcelanes Lladró, el centre històric de València i les platges de les Arenes i La Malva-rosa. Han pogut també viure l’ambient pre-falles, visitant el Museu del Ninot i anat a diferents “mascletaes”. En fí, un programa apretat en el que tampoc no ha faltat el temps lliure, per a “Valencia la nuit” i el “shopping”.

Tot i que sempre hi ha coses que es poden millorar, tant a nivel d’organització com de participació, hem de fer una lectura positiva d’aquesta experiencia. Alguns han practicat o perfeccionat l’idioma, d’altres han fet noves amistats i d’altres han exercit d’amfitrions o guies turístics. Esperem aprofondir les relacions en la devolució de la visita que farem del 8 al 15 de Maig, i de la que ja us contarem.

Des d’aquestes línies vull agrair la seua implicació als/a les alumnes participants, al professorat i a l’equip directiu del Centre.

José Ignacio Pelluz

No hay comentarios: